15. dubna pořádáme seminář o novinkách v Microsoft Dynamics CRM 4.0 

Posted by Jan Vaněk Friday, March 28, 2008 4:57:21 PM

Dovolte mi i tady trochu reklamy. Poslední dny se intenzivně zabýváme přípravou semináře, kde bychom rádi ukázali naživo více nových funkcí aktuální "čtyřky" CRM. Chceme aby byl seminář pestrý a zajímavý, a tak jsme do programu zařadili vícero živých ukázek, snad jen miminum Powerpointu a také několik partnerů, se kterými spolupracujeme na vývoji rozšíření. Na akci budeme také rozdávat zbrusu novou knížku Váš pracovní den s Microsoft Dynamics CRM, něco na pomezí marketingové publikace a základní uživatelské příručky. Knížečka, při jejíž přípravě jsme také pomáhali, má nakonec zhruba 90 stran a šikovný formát A5.

Přijeďte se podívat do Hradce, je tu hezky a seminář se koná v úplně nových prostorách na Starém městě - ve zrekonstruovaném sídle Krajského úřadu (RegioCentrum Nový pivovar). Samo o sobě docela zajímavé místo.

Akce proběhne 15. dubna, od 10 hodin.

Program a možnost přihlášení je zde.

Doplňuji: kniha vypadá takto:

Stahujte Update Rollup 3 pro Microsoft Dynamics CRM 3.0 

Posted by Jiří Richtr Friday, March 21, 2008 8:00:00 AM

Ačkoliv jsme avizovali, že budeme psát příspěvky o Microsoft Dynamic CRM 4.0, uděláme nyní vyjímku. Na světě je totiž Update Rollup 3 pro Microsoft Dynamics CRM 3.0, jehož instalaci můžeme jedině doporučit. Pro instalaci tohoto Rollupu je nutné mít již nainstalovaný Update Rollup 2.

Ačkoliv to mnoho z nás nedělá :-), doporučujeme pozorně číst pokyny k instalaci. Některé aktualizace obsažené v Update Rollup balíčcích totiž vyžadují manuální konfiguraci. Stejně tak je stále třeba mít na paměti, že Rollup Package a Outlook 2007 Compatibility Update jsou dva různé instalační balíčky.

V současné době pracuje tým vývojářů Microsoftu na Update Rollup 1 pro Microsoft CRM 4.0, který by měl být dostupný během 3 - 6 měsíců.

Instalace CRM klienta pro Outlook 

Posted by Jan Vaněk Friday, March 14, 2008 1:18:00 PM

Ihned poté, co jsme nainstalovali novou verzi na serveru (viz příspěvek kolegy Jirky Richtra), jsme se pochopitelně pustili i do klientů pro Outlook. Instalace a zprovoznění neprobíhaly vždy úplně bez problémů, záleželo trochu i na tom, co má ten který stroj "již za sebou", tedy co tam bylo instalováno dříve. V případě on-line klientů (dnes pod názvem "klient Microsoft Dynamics CRM pro aplikaci Outlook") žádný problém nebyl, na jisté potíže jsme narazili ve druhé variantě, určené i pro offline použití s lokální databází a lokální aplikační logikou (dříve označované jako Laptop klient).

Problémy, na které jsme narazili:

  • Instalační program vyžaduje, aby Outlook byl nastaven jako výchozí program pro elektronickou poštu, přičemž je kontrolován záznam v registrech "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Clients\Mail\(výchozí)". Z historických důvodů byla v této proměnné hodnota "Lotus Notes", přestože jsme v nastavení Microsoft Outlook opakovaně zadávali "Nastavit aplikaci Outlook jako výchozí pro e-mail...". Změna se projevila pouze do záznamu v cestě "HKEY_CURRENT_USER\Software\Clients\Mail", kterou ale instalační program CRM zřejmě nekontroluje. Po manuální opravě bylo vše OK.
  • Po úspěšném dokončení instalačního programu je nutné manuálně spustit volbu "Průvodce konfigurací". Teprve v této volbě se nastavuje cesta na CRM server a dojde k prvotní konfiguraci CRM klienta. Škoda, že se konfigurace nespouští přímo na konci instalačního procesu. V průběhu konigurování jsme na jednom stroji opakovaně naráželi na neznámý problém, který se navenek tvářil jako chyba "Network Path Was Not Found" a nebylo možné pokračovat. Pomohla až odinstalace předchozí instance Microsoft SQL Server 2005 Express, kterou si stejně instalační program CRM klienta v případě neexistence stahuje a instaluje.

Nakonec ale vše pracuje k naší spokojenosti. Microsoft CRM pro Outlook má celou řadu nových funkcí, což je patrné již hned v podstatně rozšířených nastaveních v Možnostech:

Jedeme na čtyřce! Wow :-) 

Posted by Jiří Richtr Thursday, March 13, 2008 2:00:00 PM

Jelikož jsme hořeli zvědavostí, pustili jsme se dnes do upgradu CRM z verze 3.0 na verzi 4.0. K našemu milému překvapení proběhlo vše bezbolestně a napoprvé :-).

Po nezbytné záloze systému (schválně, co si pod tím představíte?), odinstalaci staré verze E-mail Exchange Routeru a uzavření sázek o bezproblémové instalaci, jsme konečně spustili instalační program. Po zadání správného licenčního čísla rozpoznal upgrade verze a provedl kontrolu konfigurace.

 Kontrola konfigurace prostředí před instalací CRM

Sice se objevilo drobné varování, ale je to jedna z hlášek, kterou není třeba brát příliš vážne. Konečně INSTALUJEME!

Průběh instalace MS CRM

A je to! I když, co to vidí mé oči??? Nějaké chybky!

Dokončená instalace CRM 4

Nu což. Spustili jsme nové CRM a klikali a klikali. Všechno ale běží dle našich představ, na reportech také nespatřujeme chyb! Že by preventivní vystrašení uživatele, aby si přece jen ten log přečetl, když už ho vývojář instalační utility vyrobil??? Těžko říct. Nicméně, kdo sázel na bezproblémový upgrade, vyhrál.

A ještě je tu náš oblíbený CRM E-mail Exchange Router. Tam se (skoro) všechno tváří jinak. Po chvíli "přemlouvání" je ale úspěšně nakonfigurován a vše běží podle našich představ.

CRM E-mail Exchange Router konfigurace

E-mail Exchange Router je už na první pohled jiný, a proto se mu budeme věnovat někdy příště v samostatném článku.

 

 

Česká verze CRM 4.0 je venku! 

Posted by Jiří Richtr Friday, March 7, 2008 9:00:00 AM

Je to tady! Po týdnech čekání od uvedení anglické verze Microsoft Dynamics CRM 4.0 jsme se dočkali také české lokalizace. Trial verzi můžete stahovat přímo ze stránek Microsoftu. V nejbližší době budeme na novou verzi přecházet také v naší firmě a vy se můžete těšit na další zajímavé články, které budou těžit z vlastností verze 4.

Nové prostředí MS Dynamics CRM 4.0

 

Page 16 of 19 << < 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 > >> 
ORTEX spol s.r.o.