Vítejte na našem novém blogu 

Posted by Jan Vaněk Wednesday, December 19, 2007 11:14:00 AM

Vážení a milí příznivci Microsoft Dynamics CRM,

tento blog začínáme psát s odhodláním přinášet zajímavé a užitečné informace zejména tuzemským uživatelům a administrátorům CRM řešení, pro které je zatím jen málo dostupných informací v češtině.

Autoři příspěvků jsou členy CRM týmu ORTEXu, který se CRM řešením firmy Microsoft zabývá od roku 2005  a má za sebou několik úspěšných implementací. CRM je naším denním chlebem. Zatím se nám nezajedl, naopak, je čerstvý, voňavý, s křupavou kůrkou a měkkou střídou.

Odpusťte mi na začátek několik marketingových informací:

  • Po čistě anglické verzi 1.0 a poněkud nedopečené verzi 1.2 přišla do České republiky v březnu 2006 zralá a kvalitní verze 3.0, již s novým pojmem "Dynamics" v názvu. Začíná celosvětový exponenciální růst prodejů tohoto řešení (viz schéma níže). Dnes používá toto řešení přes 11.000 zákazníků celosvětově, přes 50 v České republice.
  • Teď se blíží únor 2008 a s ním příchod nové verze 4.0, která slibuje mnoho nového. Některé změny se týkají jen velkých zákazníků (více měn, více jazyků uživatelského rozhraní, více firem na jednom serveru), jiné ocení všichni (např. vlastní návrhář reportů, možnost využití hromadné korespondence ve Wordu s daty z libovolných záznamů v CRM nebo možnost vyexportovat vybraná data do Excelu, tam je editovat a pak zase vrátit zpět do CRM!).
  • V řešení Microsoft Dynamics CRM se podařilo skloubit jednoduchost pro uživatele (jedním z možných uživatelských prostředí je přímo Microsoft Outlook) a zároveň obrovskou přizpůsobivost a možnost specifických úprav pro implementátora.
  • Dá se říct, že toto řešení se hodí skoro pro každého. Velikost zákazníků sahá od jednotek po tisíce uživatelů z nejrůznějších odvětví a oborů.
  • V podstatě je to obecné řešení pro řízení aktivit, úkolů a vztahů. Cokoliv specifického pro daného zákazníka (projekty, kampaně, reklamace, evidence prodávaných komodit (zařízení, budovy, finanční produkty, ...)) atd. lze snadno doplnit díky vlastnímu aplikačnímu frameworku (flexibilnímu "vývojovému"1 a provoznímu prostředí).

 

Poznámka:1)
Slovo vývojový jsem dal do uvozovek záměrně. Tím "vývojem" totiž teď nemyslím Microsoft Visual Studio ale přidávání a změny entit (tabulek), vazeb, atributů, formulářů a pohledů, což vše může dělat i poučený uživatel.

Jan Vaněk

Page 19 of 19 << < 12 13 14 15 16 17 18 19 
ORTEX spol s.r.o.